• Politika privatnosti

Politika privatnosti

1. Opšte

Trgovac se obavezuje da će štititi poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnice. Trgovac će koristiti lične informacije korisnika samo za pružanje usluga koje nudi. Trgovac poštuje poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnica, pa će preduzeti neophodne korake da ih zaštiti od bilo kakvih kršenja i zloupotreba. Lični podaci korisnika su jedna od oblasti kojima trgovac posvećuje izuzetnu pažnju, poznavajući osetljivu prirodu ovog područja.

2. Upotreba ličnih podataka

Za potrebe pružanja usluga koje nudi, trgovac prikuplja, upravlja, procesira i čuva sledeće korisničke podatke:

  • ime i prezime;
  • adrese za dostavu;
  • kompanije ili naziv pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
  • poreski broj pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
  • e-mail adresa (korisničko ime);
  • lozinka u šifrovanoj formi;
  • kontakt telefonski broj;
  • zemlja prebivališta;
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u online prodavnici;
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno dodaje kasnije u svoj profil.

Za tačnost, potpunost i ažuriranje podataka koje unose korisnici, Trgovac nije odgovoran.

3. Cookies i IP adrese

Trgovac svakom korisniku na početku svakog korišćenja onlajn trgovine dodeli kolačić za identifikaciju, praćenje korpe i obezbeđivanje sledljivost (tzv "kolačića") koji se čuva u memoriji servera samo za vreme trajanja posete online prodavnici i biće izbrisan nakon jednog sata neaktivnosti. Trgovac takođe može da skladišti neke trajne kolačiće na računaru korisnika, kao što su, na primer, identifikacioni broj korisnika u šifrovanom obliku da bi vas identifikovao sledeći put kada posetite prodavnicu ili ocenjujete proizvode, uz pomoć kojih korisnik zna koje stavke je već ocenio i, indirektno, spoljne servisne kolačiće Google Analytics koji služe za analiziranje poseta. Trgovac može koristiti ove podatke u anonimnom obrascu za svrhu statističke analize. U svrhu pružanja sigurnosti na mreži, Trgovac takođe prikuplja IP adrese sa kojima korisnici pristupaju online prodavnici.

4. Izjava o zaštiti poverljivosti ličnih podataka i privatnosti korisnika

U skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita ličnih podataka, trgovac je dužan da zaštiti lične podatke korisnika svoje online prodavnice. Trgovac pod uobičajenim okolnostima neće pružiti lične podatke korisnika ili, druge korisničke podatke trećoj strani i neće dozvoliti trećoj osobi da pregleda lične ili druge korisničke podatke, bez izričitog ovlašćenja od strane korisnika, osim u slučajevima kada bi to od njega zahtevali državni organi, ako je takva obaveza propisana u zakonu ili da je to potrebno za postupak pred sudovima, kao i u slučaju zaštite svojih legitimnih interesa.

Sve lične i druge informacije koje korisnik dobija pri prijavljivanju na internet prodavnicu, kao i redosled kupovine proizvoda, uključujući i sadržaj ugovora će biti zaštićeni u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita podataka o ličnosti. Trgovac neće koristiti ove informacije u bilo koju svrhu koja bi na bilo koji način štetila korisniku ili drugoj osobi koja je uključena. Trgovac neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivne e-pošte ili nekog drugog neželjenog promotivnog materijala, osim što će poslati promotivna obaveštenja na koja će korisnik odgovoriti ili ne, sa kojim će se saglasiti. Trgovac može koristiti podatke u anonimnom obrascu za svrhu statističke analize. Čuvanje ličnih i drugih korisničkih podataka neće se kršiti u bilo kom obliku.

Trgovac će zadržati lične podatke korisnika samo za vreme koje je potrebno da bi se postigla svrha za koju se lični podaci prikupljaju. Za uslugu isporuke, trgovac će dostaviti samo neophodne informacije za isporuku kupljenih proizvoda  u online prodavnici (informacije o primaocu i adresi za isporuku). Po e-mailu, Prodavac će stupiti u kontakt sa korisnikom ako je to neophodno za izvršenje kupovine u online prodavnici, a preko kontakt telefonskog broja samo ako je u procesu registracije postojao problem.

5. Primena politike privatnosti

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, trgovac ima zaštitu ličnih podataka u skladu sa Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti.

Svi zaposleni kod Trgovca sa pola ili punim radnim vremenom koji imaju pristup ličnim i drugim korisničkim podacima upoznati su sa odredbama Pravilnika o zaštiti ličnih podataka i dužnošću da zaštite lične i druge podatke i dužni su da se pridržavaju ovih odredaba o zaštiti poverljivosti ličnih podataka i privatnosti korisnika online prodavnica. Obaveza zaštite ličnih i drugih podataka je neograničenog trajanja, čak i nakon što je veza sa Trgovcem prestala.

Registrovani korisnici mogu prestati koristiti online prodavnicu u bilo koje vreme i mogu da povuku svoju registraciju. Time će obavestiti trgovca o ukidanju registracije putem pismene izjave. Pre podnošenja izjave o otkazivanju registracije, Korisnik mora izmiriti sve neizmirene obaveze koje proizilaze iz kupovine u online prodavnici. Trgovac će takođe zaštititi poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnica prema ovoj politici privatnosti u slučaju otkazivanja registracije.

6. Dodatna objašnjenja

Ako imate bilo kakvih pitanja, brige ili komentare u vezi sa ovom politikom privatnosti, molimo vas da nam pošaljete e-mail na: bela.trgovina@tosama.rs

 

© Tosama trgovina. Online store by Shopamine. Cookie SettingsMy Data
        

In addition to mandatory cookies, we also use analytical and advertising cookies, as well as social network cookies on the Tosama trgovina website.

If you agree with this, please click on the I ACCEPT button. For a detailed description and in order to set the use of individual cookies, click on the COOKIE SETTINGS link.

Cookie Settings
×
Managing cookies on the Tosama trgovina website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.