• Politika privatnosti

Politika privatnosti

1. Opšte

Trgovac se obavezuje da će štititi poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnice. Trgovac će koristiti lične informacije korisnika samo za pružanje usluga koje nudi. Trgovac poštuje poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnica, pa će preduzeti neophodne korake da ih zaštiti od bilo kakvih kršenja i zloupotreba. Lični podaci korisnika su jedna od oblasti kojima trgovac posvećuje izuzetnu pažnju, poznavajući osetljivu prirodu ovog područja.

2. Upotreba ličnih podataka

Za potrebe pružanja usluga koje nudi, trgovac prikuplja, upravlja, procesira i čuva sledeće korisničke podatke:

  • ime i prezime;
  • adrese za dostavu;
  • kompanije ili naziv pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
  • poreski broj pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
  • e-mail adresa (korisničko ime);
  • lozinka u šifrovanoj formi;
  • kontakt telefonski broj;
  • zemlja prebivališta;
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u online prodavnici;
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno dodaje kasnije u svoj profil.

Za tačnost, potpunost i ažuriranje podataka koje unose korisnici, Trgovac nije odgovoran.

3. Cookies i IP adrese

Trgovac svakom korisniku na početku svakog korišćenja onlajn trgovine dodeli kolačić za identifikaciju, praćenje korpe i obezbeđivanje sledljivost (tzv "kolačića") koji se čuva u memoriji servera samo za vreme trajanja posete online prodavnici i biće izbrisan nakon jednog sata neaktivnosti. Trgovac takođe može da skladišti neke trajne kolačiće na računaru korisnika, kao što su, na primer, identifikacioni broj korisnika u šifrovanom obliku da bi vas identifikovao sledeći put kada posetite prodavnicu ili ocenjujete proizvode, uz pomoć kojih korisnik zna koje stavke je već ocenio i, indirektno, spoljne servisne kolačiće Google Analytics koji služe za analiziranje poseta. Trgovac može koristiti ove podatke u anonimnom obrascu za svrhu statističke analize. U svrhu pružanja sigurnosti na mreži, Trgovac takođe prikuplja IP adrese sa kojima korisnici pristupaju online prodavnici.

4. Izjava o zaštiti poverljivosti ličnih podataka i privatnosti korisnika

U skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita ličnih podataka, trgovac je dužan da zaštiti lične podatke korisnika svoje online prodavnice. Trgovac pod uobičajenim okolnostima neće pružiti lične podatke korisnika ili, druge korisničke podatke trećoj strani i neće dozvoliti trećoj osobi da pregleda lične ili druge korisničke podatke, bez izričitog ovlašćenja od strane korisnika, osim u slučajevima kada bi to od njega zahtevali državni organi, ako je takva obaveza propisana u zakonu ili da je to potrebno za postupak pred sudovima, kao i u slučaju zaštite svojih legitimnih interesa.

Sve lične i druge informacije koje korisnik dobija pri prijavljivanju na internet prodavnicu, kao i redosled kupovine proizvoda, uključujući i sadržaj ugovora će biti zaštićeni u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita podataka o ličnosti. Trgovac neće koristiti ove informacije u bilo koju svrhu koja bi na bilo koji način štetila korisniku ili drugoj osobi koja je uključena. Trgovac neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivne e-pošte ili nekog drugog neželjenog promotivnog materijala, osim što će poslati promotivna obaveštenja na koja će korisnik odgovoriti ili ne, sa kojim će se saglasiti. Trgovac može koristiti podatke u anonimnom obrascu za svrhu statističke analize. Čuvanje ličnih i drugih korisničkih podataka neće se kršiti u bilo kom obliku.

Trgovac će zadržati lične podatke korisnika samo za vreme koje je potrebno da bi se postigla svrha za koju se lični podaci prikupljaju. Za uslugu isporuke, trgovac će dostaviti samo neophodne informacije za isporuku kupljenih proizvoda  u online prodavnici (informacije o primaocu i adresi za isporuku). Po e-mailu, Prodavac će stupiti u kontakt sa korisnikom ako je to neophodno za izvršenje kupovine u online prodavnici, a preko kontakt telefonskog broja samo ako je u procesu registracije postojao problem.

5. Primena politike privatnosti

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, trgovac ima zaštitu ličnih podataka u skladu sa Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti.

Svi zaposleni kod Trgovca sa pola ili punim radnim vremenom koji imaju pristup ličnim i drugim korisničkim podacima upoznati su sa odredbama Pravilnika o zaštiti ličnih podataka i dužnošću da zaštite lične i druge podatke i dužni su da se pridržavaju ovih odredaba o zaštiti poverljivosti ličnih podataka i privatnosti korisnika online prodavnica. Obaveza zaštite ličnih i drugih podataka je neograničenog trajanja, čak i nakon što je veza sa Trgovcem prestala.

Registrovani korisnici mogu prestati koristiti online prodavnicu u bilo koje vreme i mogu da povuku svoju registraciju. Time će obavestiti trgovca o ukidanju registracije putem pismene izjave. Pre podnošenja izjave o otkazivanju registracije, Korisnik mora izmiriti sve neizmirene obaveze koje proizilaze iz kupovine u online prodavnici. Trgovac će takođe zaštititi poverljivost ličnih podataka i privatnost korisnika online prodavnica prema ovoj politici privatnosti u slučaju otkazivanja registracije.

6. Dodatna objašnjenja

Ako imate bilo kakvih pitanja, brige ili komentare u vezi sa ovom politikom privatnosti, molimo vas da nam pošaljete e-mail na: bela.trgovina@tosama.rs

 

© Tosama trgovina. Online store by Shopamine. Cookie Settings My Data

This website uses cookies for it to function properly.  These cookies do not store any personal information.  With further use of this website you agree to our cookie policy.

More Information
×
Cookie policy for website Tosama trgovina

What are cookies?

Cookies are small files, which the server sends to the user's browser while browsing the website. Received cookie is then loaded to the device (computer, tablet, smart phone) that is used to access the website.

Websites use different types of cookies.

  1. Website uses cookies that are mandatory for site's basic functionality and among other things allow the user to add items to basket, go to checkout, etc.
  2. Website uses cookies that gather information of the usage of the website. These tracking cookies enable the analysis of visits and browsed content. These cookies are anonymous and do not allow the tracking of specific identified user.
  3. Website uses cookies that enable anonymous tracking of information. These advertising cookies are used to tailor our advertising to your needs.

With further use of this website you agree to our cookie policy. You can always change your cookie settings by clicking the link in the footer of this page.

Your Settings

These are always enabled cookies required for basic site functionality. These include cookies that allow you to be remembered as you explore the site within a single session or, if you request, from session to session. They help make the shopping cart and checkout process run smoothly as well as assist in security issues and conforming to regulations.

These analytics cookies allow us to improve the site's functionality by anonymously tracking usage. In some cases these cookies improve the speed with which we can process your request, allow us to remember site preferences you've selected and help connect you to your social networks.De-selecting these cookies may result in poorly-tailored recommendations and slow site performance. You also may not be able to share effectively with Facebook, Twitter, or other social networks.

These cookies collect information to help better tailor advertising to your interests. The data collected is anonymous; it is not collected with any personal information you may have shared about yourself. De-selecting these cookies may result in seeing advertising that is not as relevant to you.