Kontakt forma


Facebook


Instagram

O nama

Tosama, fabrika sanitetskog materijala, je kompanija sa više od devedeset godina proizvodnom tradicijom.

Nastala je iz male radionice vate i sanitetskog materijala, a danas se TOSAMA proizvodi mogu naći svuda – u bolnicama, na klinikama, na policama apoteka i drogerija, u neseseru svake žene.

 

Širom sveta nas prepoznaju kao modernu kompaniju koja se razvija od 1923. godine, proizvodi i prodaje medicinske i higijenske proizvode. Većinu proizvoda smo razvili u našoj kompaniji, misleći na potrošače, koji zaslužuju kvalitet što i jeste naš prioritet.

 

Naše hale svakodnevno proizvode i izvoze velike količine tampona, uložaka i mnoštvo vate; proizvodimo sve što je potrebno za zbrinjavanje rana i svih vrsta povreda (zavoje, gips, obloge, itd); Imamo širok spektar medicinskih sredstava; mlade majke će pronaći sve za sebe i svoju bebu, možete naći proizvode za svoj dom i vrt, ali posebno smo ponosni na razvoj i usavršavanje naših proizvoda: proizvodi za negu malih životinja, prvi higijenski ulošci za muškarce i žene, higijenski tamponi za kupanje... U Tosami danas, proizvodimo više od 1.200 različitih proizvoda, među kojima se po broju ističu higijenski tamponi.  

 

 

Jeste li znali da je Tosama drugi najveći proizvođač tampona stranih robnih marki u Evropi? Sa 750 miliona, godišnje proizvodnje.

 

 

Iskustvo i stručnost

 

Svoje kompetencije razvoja, proizvodnje i prodaje higijenskih i medicinskih proizvoda gradimo na tradiciji, koja je počela 1923. godine. 

Strategiju razvoja možemo definisati u dva osnovna pravca:

Prirodni - gde god je to moguće osnovne sirovine su prirodne, a proizvodi biorazgradivi i neškodljivi za prirodnu okolinu.

Praktični - trudimo se da svaki od naših proizvoda pored svoje osnovne namene, smanji i osećaj neugodnosti, iritacije, infekcije. Razvoj naših proizvoda se zasniva na vlastitim idejama i u saradnji sa stručnjacima sa različitih univerziteta, instituta, medjunarodnih institucija i laboratorija.

 

 

 

 

 

 

 

Standardi i sertifikati

 

Osposobljenost dokazujemo uskladjivanjem poslovanja sa standardima kvaliteta ISO 9001, ISO 13485, MDD, BRC, GMP, GOT, regulativom FDA, PEFC, ISO 14001, kao I usklađivanjem sa drugim nacionalnim propisima pojedinih zemalja (TGA Nordic Ecolabelling) I zahtevima za sigurnost proizvoda po zdravlje korisnika.